Casa Montaña

Op een unieke ligging aan de oever van de Maas staan in Berg aan de Maas, gemeente Stein, twee gebouwen met elk 17 appartementen. Het object heeft door de karakteristieke architectuur een geheel eigen sterke identiteit. De exclusieve vormgeving straalt romantiek en een zuidelijke sfeer uit, die mede wordt bepaald door de kleurkeuze van het gevelmetselwerk.

De architect is erin geslaagd de unieke ligging tegen het oevertalud van de Maas optimaal te benutten. Die perfecte locatie, de stijl en het uitzicht geven de appartementen een extra dimensie. Mede daardoor wordt de Casa de Montaña een representatieve woongelegenheid met een hoge toegevoegde waarde.

Berg aan de Maas is tot buiten de landsgrenzen bekend door haar oogstdankfeest, dat elke zomer opnieuw met de kleurrijke optocht door velen van binnen en buiten de gemeente wordt gevolgd. Een traditie, waarin de historie van het Maasdal op indrukwekkende wijze in beeld wordt gebracht.

Berg heeft een prettige sfeer, waar een weldadige bekoring van uitgaat. Prachtige vakwerkhuizen en boerderijtjes, zeer fraaie gesloten hoeven met een binnenhof van een vriendelijke nonchalance, uitgestrekte landschappen en welvende hellingen. Een woon- en leefsfeer waarin de inmiddels talrijke nieuwe woningen duidelijk zijn geïntegreerd in het bestaande dorpsbeeld.

Casa de Montaña betekent voor het rustiek Berg een uitbreiding waarmee aan het wooncomfort een bijzonder accent wordt toegevoegd. Berg heeft de voorsprong op tal van andere woonplaatsen dat het direct aan de Maas is gesitueerd. Een schilderachtige omgeving waar u kunt genieten van de romantiek van het karakteristieke landschap waarin de Maas, ook door haar markante profiel, een dominante plaats inneemt. Dat voordeel wordt met de woon accommodatie optimaal uitgebuit.

De ligging van de appartementen direct aan de Maas is grandioos. Maar ook de situering van Berg als woonlocatie, op de grens van Zuid- en Midden-Limburg, is zonder meer goed. Enerzijds in de landelijke entourage, anderzijds op redelijke afstand van plaatsen die zich als winkel- en recreatiecentra presenteren: Stein op zo’n 4 km, Sittard op 8 km, Geleen op 10 km en Maastricht op 25 km. En België aan de overkant van de Maas is gemakkelijk bereikbaar.

Het appartementengebouw Casa de Montaña in het plan Julianastraat-West ligt op een goed bereikbare locatie langs de Maas. Een uitermate rustige ligging met een optimale privacy, zonder afgesloten te worden van het omgevingsgebeuren. De krachtige identiteit met de toonaangevende architectuur van het gebouw accentueert het stijlvolle, exclusieve woonniveau.

Het niveau van de appartementen wordt naast de vooraanstaande ligging mede bepaald door de inrichting, de voorzieningen en de afwerking ervan. Beide gebouwen zijn verdeeld in 2 penthouses, 14 gelijkvloerse appartementen en 1 appartement met boven elkaar gesitueerde boven en benedenverdieping.

De woningen hebben onder meer een van binnen het gebouw bereikbare parkeergarage, 2 of eventueel 3 slaapkamers, een bijkeuken, riante terrassen en ruime vertrekken.